Свързани новини

15.03.2010 13:00

Протест пред НАП-Варна

Видян 1631 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 200 души, представители на малкия и средния бизнес, излязоха на протест пред сградата на НАП-Варна, предаде БГНЕС. Действията са част от националната акция, която се провежда едновременно в 19 града на страната срещу указа, задължаващ собствениците на малки фирми да плащат двойни осигуровки. Протестиращите не успяха да блокират движението на булеварда пред сградата на НАП. Причината е, че в издаденото разрешение за протестните действия от общината, им се забранява това.


“Нашият протест е срещу недалновидната и враждебна политика на правителството. С последното “нововъведение”, се доказа, че целта му е, не да стабилизира малкия и средния бизнес, а да го ликвидира окончателно”, каза председателят на синдикат Авто 94 Димчо Иванов. Той припомни, че издаденото указание за двойно осигуряване на собствениците на малки фирми, не е отменено. Има ново указание във вече съществуващо указание, с което се опитват да ни убедят, че въпросът е решен. Това не е нищо друго, освен да се хвърли прах в очите на хората, да се запази първоначалният замисъл на идеята и да се пълни държавния бюджет на наш гръб с цената на нашето физическо унищожение, каза още Иванов. Той посочи, че мерките на правителството ще принудят много от хората, излезли “на светло”, отново да минат в сивата икономика. Причината е, че осигуровките в сектора от 115 лева, скачат на 600 лева, което е непосилно за хората. В държавата няма да влязат пари и ще се унищожи секторът, заяви още председателят на транспортния синдикат. Според Татяна Иванова от Националната асоциация на българския бизнес, в момента промяната засяга ООД-ата, но законът е неясен и в бъдеще може да се приложи и за едноличните търговци и ДЗЗД-ата. Протестиращите прочетоха декларация, адресирана до председателят на НС, премиера и финансовия министър. В нея те искат да се отмени спорният указ, законът да се преработи така, че да няма вратички, както и да се запази без повишение размерът на здравната вноска.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак