Свързани новини

26.09.2019 12:59

Протест пред БНР под мотото Да дадем сигнал!

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов протест в защита на свободата на словото в БНР. Организатор е Асоциацията на европейските журналисти в България. Акцията е следствие от безпрецедентното спиране на сигнала на програма "Хоризонт" за близо 5 часа - на 13 септември и временното сваляне от ефир на журналистката Силвия Великова.


От Асоциацията на европейските журналисти в България организират протеста заради кризисната ситуация в БНР и заради опитите за цензура за каквито свидетелстваха и журналисти от радиото пред Съвета за електронни медии. Според организаторите на протеста институциите отказват да предприемат действия. Прокуратурата разследва единствено техническите причини за спиране на сигнала. След проверките стана ясно, че такава техническа причина не е имало, нито е била направена профилактика. Протестът е под мотото "Да дадем сигнал". След малко пред БНР ще бъде направена и жива верига, в която ще се включат 111 участници. Те ще застанат през няколко метра от тук до телевизионната кула и символично ще предават от ръка на ръка един транзистор.


Според генералния директор на БНР цензура в радиото няма. Той не е упражнявал контрол върху свободата на словото и преди няколко дни в позиция той заяви, че ще съди всички, които са се упражнявали върху неговото име и върху професионални качества. Утре СЕМ ще обсъди искането за оставка на генералния директор на БНР - искане, което направиха от страна на ред колегията на радиото. По-късно днес следобед Комисията по бюджет и финанси и Комисията по медиите ще обсъди искането дали да бъде възложен одит на сметната палата на БНР за последните 2 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху