Според криминалиста от 20 години насам в МВР тече отрицателн подбор на кадрите. „Това означава, че се назначават хора, които отговарят на долната граница на критериите”, обясни Савов.

Свързани новини

13.09.2022 17:39

Протекциите над Семерджиев са били на най-високо ниво: Криминалист

Видян 4481 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследването на тежката катастрофата на столичния бул. Черни връх, която отне живота на две млади жени, е опорочено, като най-вероятно са укрити важни доказателства. Това обясни криминалистът Иван Савов пред Нова тв. Целта била да не се установят връзките на обвиняемия Георги Семерджиев с други лица от голямо значение.



Савов каза, че по информация, която е получил от колеги криминалисти, първи тогава на местопроизшествието се е появил ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в София Адалберт Кръстев. Действително минути след катастрофата прокурор Кръстев беше заснет в бял костюм да отглежда автомобила на Семерджиев и да говори по телефона. "Той е започнал да ровичка, обадил се на групата, дошла е веднага полицайката Симона Радева, която 40 минути е пусната да стои зад загражденията, говорила е по телефона. Нарушен е редът отвсякъде", разкри Савов.



Според него случаят със Семерджиев ивръзките му в системата на МВР е голямо петно за полицията. По думите му обаче това е само върхът на айсберга. „Да кажем, че полицаите са виновни. Не ги оправдавам в никакъв случай, но според мен наистина тук е имало протекции от по-високо”, посочи Савов и отбеляза, че остава отворен въпросът на връзките на това лице с хора от съдебната власт, каквито е имало.



„Това, което се знае в средите в София за този човек е, че той дълго време е пласирал наркотици и то не на дребно, а на едро за Таки. По тази линия най-вероятно е разработван и е давал информация на службите. Много е вероятно точно по тази линия да му е правена и тази пелена върху него, за да може да си позволява тези своеволия. Малко е лицемерно да оберат пешкира хората, които са били на най-ниско ниво”, каза още криминалистът. Той беше категоричен, че няма как да бъде пуснат нарушител само с административно наказание, без ръководен служител да го разреши.



Според криминалиста от 20 години насам в МВР тече отрицателн подбор на кадрите. „Това означава, че се назначават хора, които отговарят на долната граница на критериите”, обясни Савов.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Живял като човек в България 14.09.2022 09:47

    Полиция няма, има стражари и апаши в един театър на абсурда в кочината Булгаристан, билетите са скъпи, но места няма !!! 12 години само схеми и измами, такива са отрочетата на Тиквата, никой не е и очаквал друго! Четирийсетте разбойника са на лице, само Али Баба ( Тиквата) го няма, защото се готви за избори !!!

  • 002 Anonimen 13.09.2022 20:59

    Така е, когато идат императорите/Путлер/ На възлови места в подопечните територии се назначават задължително посредствени хора. "Молчат и не разсуждат". От върха до низините, ние сме руска колония/не троянски кон/.

  • 001 завладяна от мафията държава 13.09.2022 17:15

    Това не е само в МВР, във всички институции и администрации корупцията и извършване на престъпления се провокират и нареждат от горе. Трябва задължително акция "чисти ръце"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей