Свързани новини

11.07.2013 10:42

Прощаваме се с дядо Кирил

Видян 888 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варна се прощава с митрополит Кирил днес, поклонението пред тленните останки на владиката е в в катедралния храм “Свето Успение Богородично”.


В града, както и в Добрич, Плиска и Каспичан, е обявен ден за траур. Опелото на отишлия си без време висш духовник ще бъде извършено от патриарх Неофит, ще присъстват и членове на Светия синод. Загиналият в морето митрополит Кирил ще бъде изпратен до алеята на владиците в старите варненски гробища. В траурното шествие след ковчега на владиката, ще се движат митрополитите  с автомобилите си, а след тях ще се движи процесията от граждани. Осем листа с паметни бележки бяха изписани вчера до обяд от скърбящи варненци в специалната книга в памет на дядо Кирил. Хората се редяха на опашки пред портрета му в катедралния храм и палеха свещи за душата на владиката. Не е ясно дали патриархът на Русия Кирил, който е състудент на починалия владика, ще пристигне за погребението, сигурно е обаче че ще дойде представител на Руската църква в София.

"Сърдечно се обръщаме с чувства на искрени съболезнования преди всичко към всечестния клир и благочестивото паство на овдовялата Варненска и Великопреславска епархия и подновяваме призива си за пристойно отношение и сърдечна молитва за прескъпия ни и непрежалим достоен архиерей – член на Св. Синод. Вечна, блажена и светла да бъде паметта на упокоилия се в Христа Варненски и Великопреславски митрополит Кирил! Бог да го прости!", се казва в траурното съобщение на Св. синод.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби