Свързани новини

19.08.2013 10:00

Пропан-бутан взривил ресторанта, мъж е в кома

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-вероятната причина за инцидента в столичния китайски ресторант е взрив след изтичане на газ пропан-бутан от разцепена бутилка. Това каза главен комисар Николай Николов – директор Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” по БНТ.


Според него използването на газови бутилки в ресторанта е било разрешено. Но в близост до въпросната бутилка е било възможно използването на още 4 такива, докато от местопроизшествието са изнесени 13 газови бутилки. Имало е още две бутилки, една от които е гръмнала, а другата все още не е намерена.


Започнал е втори оглед в китайския ресторант, в който снощи се взривиха газови бутилки, съобщи БНТ. Единадесет души пострадаха при взрива в неделя. Един от тях е в тежко състояние. Мъжът е с тежка черепно-мозъчна травма и е в кома.


Д-р Стоян Сопотенски от "Пирогов" съобщи, че има опасност за живота на мъжа.


Възстановено е движението по бул. "Цар Освободител", въпреки че продължават повторните огледи на мястото на взривения китайски ресторант. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти по обяд.

Арх. Влади Калинов, дир. на Дирекция "Строителен контрол" в Столична община, съобщи, че няма опасност за хората, живеещи в сградата. В нея има 28 апартамента, а в приземния етаж и офиси, уточни арх. Калинов. Все още не е ясен и собственикът на сградата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева