В светлината на обещанията на новия кандидат-кмет на София, който обеща да реши въпроса с детските градини и назова числа, които просто не са верни по темата, интересно е, че часове по-рано, посещавайки заведение, забавено от районния кмет на ДБ в Овча Купел и с бюджет, който сериозно е надвишен (а те по начало са заложени много по-високи от нормалното)

Свързани новини

28.06.2023 13:35

Промяната не даде 1 лв. за дет. градини при миналия си кабинет, да видим този: Фандъкова

Видян 1191 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В светлината на обещанията на новия кандидат-кмет на София, който обеща да реши въпроса с детските градини и назова числа, които просто не са верни по темата, интересно е, че часове по-рано, посещавайки заведение, забавено от районния кмет на ДБ в Овча Купел и с бюджет, който сериозно е надвишен (а по начало е заложен много по-висок от нормалното), Йорданка Фандъкова съобщи: „Новата детска градина в кв. Горна Баня с места за 140 деца ще е готова до края на годината. 


За съжаление, това е единствената градина, чието строителство с решение на възложителя – кмета на район Овча купел, беше спряно и се забави изключително много.
 


Факт е, че заради инфлацията и повишението на цените на строителните материали, строителните фирми на всички обекти настояваха за индексация на договорите. Въпреки това, единствено изграждането на тази детска градина беше спряно. Осигурихме 2,6 млн. лв. над първоначално сключения договор на районния кмет г-н Ангел Стефанов за приключване на строителството.


 Изпълнителят днес заяви, че сградата ще е завършена до края на август. От това, което се вижда на място, обещанието изглежда нереалистично.
Надявам се, че кметът г-н Стефанов ще направи необходимото за спазване на срока и ще предприеме действия за санкциониране на забавянето.


 В момента на територията на Столичната община се изграждат 21 детски градини. 15 от тях ще бъдат приключени до края на годината. С тях ще разкрием 105 нови групи, което ще сведе до минимум недостига на места за градинските групи.


 През 2021 и 2022 г. получих обещание от предходното редовно правителство, че ще съфинансира изграждането на детски градини в София. Това обещание не беше спазено. Надявам се, че тази година държавата ще отдели средства за децата на София”.



Снимка - Аделина Ангелова


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец