Свързани новини

10.03.2021 15:05

Прокурорската колегия обсъжда казуса "европейски делегирани прокурори"

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обсъжда писмото от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, с което се изисква допълнителна информация за българските кандидати за европейски делегирани прокурори, предаде БНР.


Евгени Иванов, член на Прокурорската колегия, нарече "процедурно нетърпение" поисканата от европейския главен прокурор допълнителна информация. Според Иванов писмото на Кьовеши е пристигнало във Висшия съдебен съвет преди цялата документация от избора да бъде изпратена в офиса на Европейската прокуратура в Люксембург.


Дебатите по писмото на Кьовеши продължават, но от изказванията на съдебните кадровици стана ясно, че автентичният отговор до европейския главен прокурор няма да бъде обявен публично, защото информацията е конфиденциална.


На 13 февруари - след няколкодневно изслушване, Прокурорската колегия избра шестима прокурори, трима следователи и един съдия за делегирани европейски прокурори, които да работят по дела от компетентността на Европейската прокуратура.


Според изданието „Юрактив“ от офиса на Лаура Кьовеши са имали забележки има към седем от десетте предложени български магистрати.


От пресцентъра на българския съдебен кадрови орган обаче не съобщават за забележки, а само за изискана допълнителна информация.


В края на миналата седмица в кратко прессъобщение от Прокурорската колегия обявиха, че в писмото от Лаура Кьовеши високо е оценено навременното изпълнение на ангажиментите в процеса по подбор на европейски делегирани прокурори и че процедурата все още не е финализирана.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог