Свързани новини

21.12.2021 14:47

Прокурорите разрешиха на Гешев да изслуша задържания за пране на пари от Хемус

Видян 1475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев е получил разрешение да присъства на разпит на задържания за пране на милиони левове от магистрала "Хемус" Борислав Колев. Това се разбира от съобщение на Софийската градска прокуратура, предаде Дневник.


По-рано днес чрез брат си Иво Колев отправи молба за лична среща с вътрешния министър Бойко Рашков и, ако прецени, Иван Гешев, за да предостави информация от съществено значение по разследването.


В прессъобщението на прокуратурата се казва, че след медийните публикации за искането на Колев наблюдаващите прокурори незабавно са издали разрешение на главния прокурор да присъства на разпита. "Наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура. Главният прокурор на Република България устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при провеждането на разпита. За същото вече е информиран и защитник на обвиняемото лице", се казва в съобщението.


Разпоредено е охраната да доведе обвиняемия в прокуратурата.Преди седмица покрай желанието на Колев да свидетелства пред разследващите възникна конфликт между МВР и прокуратурата. Държавното обвинение съобщи за натиск върху прокурорите от ръководителя на главна дирекция "Борба с организираната престъпност", който заедно с адвоката на Колев настоявал те да приемат предложение на адвоката за по-лека мярка в замяна на разкрития. От службата отрекоха да са оказвали натиск и на свой ред заподозряха прокуратурата в бездействие. В момента в прокуратурата се води разследване за оказан натиск, а в МВР - преписка за отказ от изпълняване на служебни задължения.


Колев е обвинен, че е организирал създаването на множество фирми, ръководени от подставени лица, на които били превеждани пари за строителството на магистралата, като впоследствие той е изтеглил в брой 53 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв