Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути постановление, с което спира прокурорската преписка във връзка с натиск на определени лица за спиране на публикациите и разследванията на вестника във връзка с бизнес дейността на депутата от управляващите Петър Кънев – незаконните екостикери, които транспортният министър на Промяната Николай Събев обеща да спре, но не го направи, имотите, които продължава ударно да трупа по морето, хотела, намесата в местната власт.

Свързани новини

31.05.2022 14:18

Прокурорът по Мата Хари спря второ разследване на политик

Видян 6343 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути постановление, с което спира прокурорската преписка във връзка с натиск на определени лица за спиране на публикациите и разследванията на вестника във връзка с бизнес дейността на депутата от управляващите Петър Кънев. Това са незаконните екостикери, които транспортният министър на Промяната Николай Събев обеща да спре, но не го направи, имотите, които трупа по морето, хотела, човека в местната власт.




Откъде сте чували за този прокурор ли?




„Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Това са тримата прокурори, взели позорното решение. Те са обслужили по най-грозния начин господин Борисов. Има неща, които да бъдат наричани с истинските им имена. Това са хора, които опозориха себе си и прокуратурата. Това тяхно решение се коментира в някои от посолствата и то не с най-любезни оценки”, заяви преди време за бТВ лидерът на партията от управляващото мнозинство АБВ Румен Петков по повод спирането от същия прокурор на разследването по казуса Мата Хари.




Става въпрос за снимките на чекмеджето на тогава премиера Бойко Борисов, на които се виждаха големи количества евро и златни кюлчета. Прокуратурата заключи, че не може да се докаже, че кадрите са автентични, въпреки признанието на самия Борисов, че снимките са от неговата спалния и крилатата му фраза за Мата Хари – фатална жена, която била фотографирала.




Прокурорът Петров цитира в постановлението си смущаващи неща – нарича „срещи” кореспонденция между лица, нарича „интернет – сайтове” имейли, което в никакъв случай не подсказва задълбочено запознаване с материалите по преписката.



Най-интересно е, че датираният от 20 май документ  заключава, че различните заплахи срещу основателя на 19 минути не били довели до нищо, докато не просто от медиите, а от наличното досъдебно производство от 14 март за палежа на входната врата на апартамента на дома на журналиста е видно, че истината е различна.




При сходен палеж загина шефът на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски през 2011 г., инцидент, отнел живота и на детето му, просто защото са отворили вратата.




Подобно отношение е не само абсолютно недопустимо за магистрат от Софийската градска прокуратура, то е несъотносима към елементарната човешка комуникация, защото в казуса с 19 минути и Петър Кънев не става въпрос за шеги и закачки.



Никой не е забравен и нищо не е забравено. Злото е бумеранг и се връща с двойна сила.




„Интересът клати феса”, но „силата е в истината”.  


 



Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог