Свързани новини

05.03.2020 16:00

Прокурор псува Лозан Панов в съдебна зала, „праща“ целия народ в лудница

Видян 3854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Обвинител от Софийската районна прокуратура (СРП) псувал председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в съдебна зала и обявил, че целият народ е за лудница. Това става ясно от решение на тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС), с което е потвърдено уволнението на прокурора Петър Смолички от съдебната системата, предаде lex.bg.

На 22 януари 2018 г. Софийският районен съд (СРС) е трябвало да разгледа искане на директора на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ за настаняване на гражданин за задължително лечение по реда на Закона за здравето. Заседанието е било насрочено за 13 ч., като в залата били човекът, за когото било искането за настаняване, майка му, служебният му защитник, вещо лице, съдията-докладчик Владислава Ангелова и съдебният секретар. Прокурорът липсвал.

Около 30 минути след обявения начален час на заседанието в залата влязъл обвинителят Петър Смолички. Съдийката го попитала на какво се дължи закъснението му и дали е в състояние да участва в заседанието, на което получила следния отговор от прокурора, цитиран от ВАС: „Идвам късно поради тежка зимна обстановка. От луната идвам. Ще идвам откъдето си искам… В състояние съм да продължа заседанието, както винаги. Не псувам. Само казвам, че мафията управлява България. Фандъкова да изчисти улиците!“.

Делото започнало, било изчетено заключението на вещото лице, според което гражданинът се нуждае от лечение в психиатрия, защото заболяването му е от 2014 г. и с поведението си представлявал опасност за себе си и за околните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак