Свързани новини

22.02.2018 15:00

Прокуратурата си трае за инцидента с Московски

Видян 1490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Делото за трагичния инцидент, при който загина 4-годишният син на министър Ивайло Московски продължава да бъде обвито в пълна секретност, пише вестник Сега: Вече трета седмица държавното обвинение не дава каквато и да е информация по отношение на случилото се в Боровец. Припомняме, че 4-годишният син на Ивайло Московски загина при нелепа катастрофа с моторна шейна, управлявана лично от транспортния министър. Знае се само, че разследването се води за причиняване на смърт по непредпазливост, че по случая работи националното следствие и че има цели пет огледа на местопроизшествието. Това е единствената информация, която е дадена от държавното обвинение. Липсваше и типичната за прокуратурата пресконференция след трагичния инцидент.  Всеобщо известен е фактът, че разследващите много обичат да дават подобен тип пресконференции, в които се изясняват дори най-малките аспекти по разследването. Показателни са последните случаи с битите близнаци в Пловдив, загиналото след ухапване от питбул дете в село Мокрище и множество други. След всеки от тези инциденти още същия ден бе давана пресконференция за медиите. В случая с министър Московски- такова нещо нямаше.


Без отговор остават въпросите взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача на шейната - Московски, как е било обезопасено детето, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Няма официална информация и чия е мощната шейна, с която министърът е возел сина си. Вместо това, прокуратурата се зае да търси несъществуващи закони, по отношение на разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни". Както 19’писа, такива правила няма, а именно повереното на Московски министерство е отговорно за разписването на подобни норми, макар и от там да твърдят, че не е така.


"МВР също зае крайно интересна позиция по отношение на трагичния инцидент с детето на министър Московски. От вътрешното ни ведомство веднага лансираха версията за неравност по трасето и се въздържаха от обвинение за несъобразена скорост, което иначе е дежурната реплика при всяко произшествие.


Според юристи има безспорен евентуален умисъл, когато: седнеш пиян на волана, караш с превишена скорост или качиш детето си на опасно превозно средство. За сравнение бивш зам.-министър от царското правителство е подсъдим за счупената ръка на тъщата си при катастрофа.


За огромно съжаление случаят лека полека отшумява, а министърът се завърна към обичайната си дейност", пише Сега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог