Свързани новини

23.09.2021 15:36

Прокуратурата се отказа от процеса срещу Емилия Масларова

Видян 1067 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Прокуратурата е прекратила разследването срещу бившия социален министър Емилия Масларова, научи Сега. Така 12 години след шумния старт на делото, то е вече само поредният знаков казус, по който държавното обвинение се е провалило, а данъкоплатците са покрили щетите.


Масларова беше подведена под отговорност за присвояване на над 11 млн. лева при ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора. Прокуратурата твърдеше, че тя е извършила престъпление по служба. Заедно с нея обвинени бяха собственикът и управителят на фирма Стара Загора 2007, неин заместник-министър, бившият главен секретар на социалното ведомство, както и служителят, който е отговарял за контрола на ремонтните дейности.


Междувременно през 2019 г. Масларова осъди България в Европейския съд по правата на човека за 5000 евро обезщетение за неимуществени вреди. Страсбург прие, че е нарушена презумпцията за невиновност от страна на говорителя на главния прокурор (по това време държавното обвинение се оглавяваше от Борис Велчев, а говорител му беше Стелиана Кожухарова), както и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.09.2021 16:38

    Не може никой да осъди крадците от държавата, толкова много са откраднали, че колкото и да им поискат корумпираните български съдии те са готови да си платят свободата и да им останат пари за продължаване на охолният им живот ! 13 г. съдят и разследват тази крадла и накрая делото прекратено, че даже е и осъдила държавата в Страсбург ??? Явно вече с годините тези 11 млн. за които е съдена тази престъпничка вече са станали джобни, за което вече е несъстоятелно да се води дело за кражба ! Словаците вкараха в затвора бившият си премиер за 14 г, за 1 млн. откраднати евро, обаче при нас за 11 млн. не може да бъде осъден човек, дори и за няколко милиарда откраднати не можем да осъдим Тиквата, защото той си плаща много щедро, а и простолюдието което така много се развъжда в България го подкрепя !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец