Свързани новини

08.09.2014 18:20

Прокуратурата разследва смъртта на трите жертви на потопа

Видян 1225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавното обвинение е започнало разследване около смъртта на трите жертви на потопа, донесъл трагедия в Бургас и Приморско.


Прокуратурата се зае и да докаже кои са истинските виновници за водния ад в България, в резултат на който през последните месеци загинаха десетки наши сънародници. Имената на отговорните институции ще бъдат оповестени до 24 октомври.


В този срок прокуратурата ще извърши детайлни проверки за управленски грешки, безстопанственост и всички подобни провинения, които накараха специалистите да подчертаят, че въпреки пороите, трагичните случаи са резултат преди всичко на човешкия фактор.


След като обвинител номер едно Сотир Цацаров посети бедстваща Мизия и лично се запозна с щетите там, на мушката вече са поставени кметове, областни управители и шефове на басейнови дирекции.


Назначена е инспекция от ВАП, която да провери дали засегнатите общини са изпълнили Закона за защита при бедствия и изготвени ли са аварийни планове на водностопанските системи и съоръжения от собствениците или ползвателите им.


Междувременно вчера бе обявен ден на траур в Бургас и Приморско. Припомняме, че  жертвите на потопа са три. 69-годишната Недялка Танева и 21-годишната Красимира Желязкова се удавиха в придошлата вода, заляла пътя Созопол-Бургас, по който двете бургазлийки бързали да се приберат. 27-годишният Исуф Исуфов, родом от град Връбница, пък беше открит удавен от придошлата река Ропотамо, в района на Ясна поляна.


В знак на съпричастност към трагедията на близките на жертвите са отменени всички събития в черноморските градове.  Възстановяването на засегнатите райони върви бавно. Тотална разруха цари и в рибарското селище Ченгене скеле.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци