Прокуратурата проверява МВР за чадър над убиеца от Нова Загора

Свързани новини

30.10.2023 09:42

Прокуратурата проверява МВР за чадър над убиеца от Нова Загора

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата проверява дали има полицейски чадър над мъжа, който уби съпруга на районна съдийка в Нова Загора и предизвика мощни протести в града. Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение. Два дни по-рано 44-годишен криминално проявен мъж, който е осъждан 7 пъти за престъпления от общ характер, уби 52-годишния съпруг на магистратката пред нейните и на детето й очи. Между убития и извършителя възникнал скандал в денонощен магазин в центъра на Нова Загора.


Нападателят извадил нож и намушкал три пъти жертвата си. Дрегерът е отчел около 2 промила алкохол в кръвта на задържания за убийството. Часове по-късно сградата на полицията бе обсадена от жители на града, които изразиха недоволството си, че престъпността е висока, а МВР не правят нищо. Срещу сградата на полицията бяха хвърляни яйца и бутилки. Оказа се, че преди няколко дни извършителят намушкал с нож младеж, но бил освободен след 24 часа. Затова сега прокуратурата пусна проверка.


"В хода на разследването и във връзка с медийни публикации относно предходно деяние на обвиняемия Д.Д., свързано с посегателство върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура – Сливен незабавно изиска информация от РУ на МВР гр. Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му. Установено е, че в РУ на МВР - Нова Загора е бил регистриран случай на посегателство на Д.Д. срещу друго лице, извършено от обвиняемия на 21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата", пише държавното обвинение.
На 27.10.2023 г. Окръжна прокуратура – Сливен изискала преписката по извършваната в РУ на МВР -


Нова Загора проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни незабавно образува друго досъдебно производство и започна разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от  Нова Загора.
Прокуратурата се е самосезирала и е разпоредила проверка "по отношение на законосъобразността на действията на полицейските служители от РУ на МВР – Нова Загора с оглед изясняване наличието на данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване".


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв