Кирил Петков предостави пълен списък с лицата, които според двамата трябва да бъдат проверени от държавното обвинение

Свързани новини

07.02.2022 15:52

Прокуратурата проверява хора от списък, предоставен от премиера

Видян 2080 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Петков и Лена Бориславова ще бъдат призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура, за да предоставят пълен списък с лицата, които според двамата трябва да бъдат проверени от държавното обвинение. Това се казва в прессъобщение на ВКП.  


 


Петков, Бориславова и главният прокурор Иван Гешев проведоха работна среща в петък. В рамките на разговора главният прокурор акцентира върху нуждата от конструктивен диалог между съдебната и изпълнителната власт и подобряване на взаимодействието между правоприлагащите институции в рамките на техните законови правомощия, съобщават още от прокуратурата.


 


Според Иван Гешев в интерес на българските граждани е държавните органи, чието правомощие е противодействието срещу престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при стриктно спазване на Конституцията и законите на страната.


 


По време на срещата министър-председателят посочи имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност, се казва в съобщението.


 


 От своя страна главният прокурор е разяснил, че съгласно Конституцията и законите на страната, разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 AnonimenДядо Йо 08.02.2022 04:43

    Горката прокуратура! Добре, че в НПК има такъв текст (граждани и длъжностни лица, при установяване на наружения и престъпления, са длъжни да уведомяват гешевтурата). Тази организация явно не битува в държавата ни, че други трябва да ги уведомяват за престъпленията, станали у нас. Правят се на "Света вода ненапита", чисти като моминска пазва. Тогава защо съществуват, след като от години са чадър за нарушенията на Борисов и четата му. Я да действат! След като министър-председателят им отива на крака да му сложат прангите и да го задържат за оклеветяване на радетелите за "Чиста и свята Република"!

  • 001 ПЕНСИОНЕР 07.02.2022 16:30

    Другаря Иван Гешев,се прави на много мислещ положително за правосъдието.Преди време Ви писах,че Европол ще се задейства и това ще стане.Първо за Борисов и след това за Гешев.В момента той е съучастник с крадците на България.Съучастника също подлежи на законови санкции.Най голямото му разкритие е за Иванчева и колежката и.Да са живи и здрави и двете.Всички магистрати около него знаят за какво става въпрос,но се спотайват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за