Свързани новини

05.07.2021 11:12

Прокуратурата пречи на МВР в борбата с купения вот: Бойко Рашков

Видян 2307 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  МВР няма да докладва информация на прокуратурата, която има за купуване на гласове, защото оттам има чадър на такива лица, които работят в полза на бившата управляваща партия. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков след полагането на венци пред Паметника на загиналите полицаи в деня на МВР.


Според него, докато Иван Гешев е главен прокурор, не може да се очаква държавното обвинение да работи ефективно по престъпления срещу избирателните права на гражданите. Той разкритикува и прокурор, който според него не си е свършил работата по информация на МВР и заяви, че ще го предложи за наказание във Висшия съдебен съвет.


По-рано  вчера на официалната церемония по случай 142 г. от създаването на МВР Рашков разказа и за схема за закупуването на 28 000 гласа в област Хасково. Тя е с даването на ТЕЛК решения на хора, за да могат да гласуват с подвижни урни на хартия, вместо на машина, както е задължително.


Прокурори в цялата страна са получили указания да се омаловажава работата на МВР и да се твърди, че не са събрани достатъчно доказателства за купуване на гласове, каза Рашков, след като награди полицаи за работата им. По информация на вицепремиера инструкциите идвали от най-високо ниво.


Рашков директно назова бившата управляваща партия като организатор на купуването на гласове в Пловдив, подразнен от реплики на Борисов, че полицаите действали с милиционерски методи. "И това на празника на МВР", възмути се Рашков. Той даде много други примери за обвързаност на прокуратурата и призова всички ръководители на областни дирекции на МВР, които присъстваха на церемонията, да работят съвестно и отговорно, за да не бъде подменен вотът на избирателите.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Спиридон Девойкин 05.07.2021 11:52

    ГЕРп както се очертава ще "загубят" пак изборите с 35% отгласовете на гласуващите!Победата е като леките жени.Където са парите, там е и Победата. Дела трябват,дела, а не думи! А свободните и независимите "гъбари", дето им е под достойнството да гласуват, пак ще подшмръкват недоволни, попържайки под юргана.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог