Георги Мараджиев

Свързани новини

12.06.2023 17:35

Прокуратурата повдигна обвинения на кмета на Стамболийски

Видян 4126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения на кмета и заместник-кмета на Стамболийски, съобщи БТА, позовавайки се на съобщение на прокуратурата. Кметът Георги Мараджиев, който е шеф на ГЕРБ за цялата Пловдив- област и заместникът му са обвинени за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие в периода от януари 2018 до октомври 2022 г., с цел набавяне на имотна облага. Става въпрос за престъпление, свързано с провеждане на обществени поръчки, възложени от името на общината, приблизително на стойност около 2,4 млн. лв. за изграждане на различни обществени сгради на територията на общината.


Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев потвърди за БТА, че той е обвиненото лице и определи обвиненията като абсолютно безпочвени. По думите му въпросните обществени поръчки за лятно кино за 300 хил. лева, реконструкция на площада в Стамболийски за 1 млн. лева и ремонт на читалището в града за 1 млн. лева, са финансирани от последното правителство на Бойко Борисов.
Мараджиев бе задържан в края на ноември м.г. при специализирана операция от служители на Икономическа полиция под надзора на прокуратурата. След това стана ясно, че акцията е по сигнали на депутата от Възраждане Стоян Таслаков.


„Гордея се с това, което съм направил и няма за какво да се притеснявам”, коментира кметът. Той посочи, че всички обществени поръчки, пуснати от община Стамболийски, са минали одобрение по Закона за обществените поръчки. „Откакто Мария Габриел поиска оставката на Гешев, започна канонада от искания за падане на депутатски имунитети и обвинения, а кметовете нямаме имунитет и е лесно да ни обвиняват”, каза Мараджиев. Той подчерта, че през януари 2018 г. Теодора Денева, обвиненият заместник-кмет, не е заемала поста.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за