Софийската градска прокуратура е приключила делото, по което бизнесменът Васил Божков е обвиняем за престъпна група за убийства, изнасилвания, изнудване и подбуждане към убийства.

Свързани новини

03.04.2024 11:15

Прокуратурата не намери доказателства, че Васил Божков е ръководил престъпна група

Видян 677 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура е приключила делото, по което бизнесменът Васил Божков е обвиняем за престъпна група за убийства, изнасилвания, изнудване и подбуждане към убийства. Материалите са предявени на Божков и адвокатите ми, съобщи държавното обвинение.

Заедно с бизнесмена бяха обвиняеми още шестима души. Срещу петима от тях обаче разследването е прекратено поради липса на доказателства. Свалени са обаче само обвиненията за ръководство и участие в престъпната група.

Част от материалите по обвинение за изнудване срещу Божков и още един човек с инициали К.Б. са изпратени в плевенската прокуратура, защото там е извършено престъплението. Има и данни за подбудителство към убийството на застреляния миналата година Алексей Петров. Според прокуратурата това подбудителство е извършено през 2015 г. Година по-късно в градската прокуратура на София е образувано дело и сега материалите са присъединени към него.

Срещу Божков ще бъде внесен обвинителен акт за опит за изнасилване. Той ще отговаря и за подбудителство към убийствата на двама души с инициали Й.Д. и М.В. Има и обвинение за "подбуждане към умъртвяване на Б.С."

Засега делото не е в съда, защото не са изтекли сроковете за обжалване на прекратяването на делото срещу петимата други обвиняеми.

Освен по това разследване Божков е обвиняем и за неплащане на стотици милиони хазартни такси. В момента той е под домашен арест.

През 2020 г. бизнесменът избяга в Дубай. Той се завърна у нас миналото лято.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което