Свързани новини

22.01.2014 13:15

Прокуратурата на Украйна потвърди за двама убити на барикадите

Видян 794 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинската прокуратура потвърди смъртта на двама души от огнестрелни рани в центъра на Киев, съобщава Блиц. Преди това украинското министерство на вътрешните работи отрече информациите за използване на огнестрелно оръжие при потушаване на протестите в Киев. Премиерът Азаров нарече участниците в безредиците "терористи".


Тази сутрин сблъсъците в центъра на Киев между протестиращите и специалните части отново се засилиха след опита на силите на реда да разчистят барикадите. Демонстранти започнаха да хвърлят  бутилки със запалителна смес. Те се опитаха да възстановят повредените барикади и да издигнат нови.


Излезе информация, че двама са загинали в близост до барикадите. Оператор на Ройтерс твърди, че е видял труп на мъж, за който се смята, че е протестиращ и който е имал огнестрелна рана на главата. Властите съобщиха, че разследват смъртта му. За втория загинал от украинското МВР казаха, че паднал отвисоко на стадион "Динамо" и починал по-късно в болница. От щаба на протестиращите по-късно съобщиха, че има и трета жертва на сблъсъците.


 


Протестите в украинската столица започнаха, след като президентът Виктор Янукович отказа да подпише споразумение с ЕС и предпочете да укрепва връзките с Русия.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион