Свързани новини

18.08.2021 12:12

Прокуратурата: Явяването на Гешев в Комисията за полицейско насилие нарушава Конституцията

Видян 2169 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Явяването на главния прокурор Иван Гешев във Временната комисия за полицейското насилие в Народното събрани би представлявало нарушение на Конституцията на Република България. Това обясняват от държавното обвинение след получената покана за участие.


„Според решение на Конституционния съд от 6 юни 2017 г. „Народното събрание не може да изисква от главния прокурор доклад относно дейността на прокуратурата по конкретно наказателно производство“. Това е единственото и безпротиворечиво тълкуване на конституционните разпоредби. Противното би представлявало нарушение на Конституцията на Република България от страна на главния прокурор и намеса в независимостта на отделните магистрати”, пишат от държавното обвинение.


„Главният прокурор потвърждава готовността си за сътрудничество с Народното събрание като върховен орган на държавната власт, който изразява волята на народа и неговия суверенитет, воден от разбирането, че разделението на властите не е пречка за взаимодействие и съгласувано функциониране в рамките на конституционно установения баланс”, обясняват от обвинението.


От прокуратурата уточняват още, че материалите от досъдебните производства, съдържащи класифицирана информация, са извън кръга от сведения, които парламентарна комисия може да получава и използва.


„Разгласяването й би нарушило не само независимостта на съдебната власт, но и правата на гражданите, които тя по Конституция е призвана да брани”, заявяват от обвинението. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 вреден за обществото 18.08.2021 13:24

    В една демократична и парламентарна република се оказва, че има позиция гл.прокурор, който не подлежи на никакъв контрол и от никой и по тази причина прави каквото му е изгодно, против държавата и нейния народ. По тази причина трябва да бъде премахната тази длъжност час по-скоро, още повече че лицето, което я заема сътвори куп поразии, не сътвори умишлено куп полезни неща, твърде съмнителна и спорна компетенция и ценз,закриляне и обслужване на престъпници и мафиоти, разхищение на държавни средства за лукса, който обича в личния си живот и пребивава парадоксално в Резиденция Бояна, а почива/служебно/ за без пари в луксозен комплекс на Черно море, заграбен скоро от престъпната му институция

  • 001 Anonimen 18.08.2021 12:34

    СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛИПСА В БЪЛГАРИЯ ! НА ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ СЕГА НАЙ-НУЖНА СЕ ОКАЗВА ВЪОРЪЖЕНА РЕВОЛЮЦИЯ ЗА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ТЕЗИ КОРУМПИРАНИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОКУРОРИ И СЪДИИ, ТЕ В МОМЕНТА СА "КРЕПОСТТА" НА КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА И СЕ "ЛЕКУВАТ" САМО С ОЛОВНИ "ХАПЧЕТА" ПРОИЗВОДСТВО "АК-47" ! НИКАКЪВ СЪД ИЛИ ПРОКУРАТУРА В МОМЕНТА НЕ МОЖЕ ДА "ВЗРИВИ" ЧАДЪРА НАД КОРУПЦИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА ВОДЕНИ ОТ ЕДИН САМОЗАБРАВИЛ СЕ БАНДИТ ОТ БАНКЯ, БИВШ ИЗПЪЛНИТЕЛ В СТРУКТУРИТЕ НА СИК ОТ 90-те !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв