Свързани новини

12.04.2021 16:50

Прокуратурата и бизнесът ще си сътрудничат срещу корупцията и източването на държавата

Видян 1403 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев подписа меморандум за сътрудничество с с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Председателят на организацията Васил Велев се е срещнал с шефа на държавното обвинение в понеделник.


Страните са се договорили да си помагат при разследването на определен тип престъпления. АИКБ ще сигнализира разследващите при съмнения корупция, безстопанственост в публични предприятия, които са държавна или общинска собственост, пазарни манипулации при търговията с електроенергия, кражби на предприятия, източване на обществените фондове чрез злоупотреби с инвалидни пенсии, получаване на наследяващи се обезщетения за безработица и болнични, поясняват от държавното обвинение. В меморандума са описани още престъпления като издаване на фалшиви удостоверения от ТЕЛК.


Друга договореност е при нужда представители на бизнеса да помагат с мерки при разследването на престъпления, свързани с капиталови пазари, киберсигурност, пране на пари, данъчни и имотни измами, както и управление на отпадъци.


"В меморандума е записано още, че ще се проучват и прилагат добри европейски и световни практики в противодействието на корупцията, изпирането на пари и данъчните престъпления", съобщават от прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей