Свързани новини

15.12.2021 11:52

Прокуратурата е спряла да търси кой е снимал чата на Гешев с Pi ar Sevi Boiko

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата е спряла да търси кой е направил снимките, на които се вижда как главният прокурор Иван Гешев си чати с пиарката на бившия премиер Севделина Арнаудова, съобщава в. "Сега", позовавайки се на справка в информационната система на държавното обвинение.


Проверката започна след сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ заради разпространена снимка от заседание на правната комисия на 46-ия парламента през септември, на която се виждаше комуникацията от телефона на главния прокурор. Тогава се видя, че Арнаудова е записана с контактите на Гешев като "Pi ar Sevi Boiko". Арнаудова не отрече, че се познава с Гешев, с когото били организирали много съвместни събития заедно


"Преписката е решена от прокурор. Постановление за спиране на наказателно производство. Дата 12 ноември 2021", е съобщението, което се появява при проверка в информационната система. От преписката се разбира, че на 1 октомври на СДВР е изпратено постановление за образуване на досъдебно производство за разследване от дознател. В закона има няколко хипотези, в които прокурорът може да спре наказателното производство - ако извършителят не е разкрит или ако е лице с имунитет, или ако има само един свидетел и той не може да бъде разпитан.


Междувременно прокуратурата отказа да разследва самия Гешев за чата с мотива, че той си е общувал с Арнаудова само от добро възпитание и не е извършил никакво нарушение, защото срещу пиарката по това време в прокуратурата няма преписки и разследвания. В постановлението си прокурор Венцислав Фердинандов стигна до извода, че хората, които са снимали и разпространили чата на главния прокурор, са извършили престъпление, защото са погазили тайната на кореспонденцията му.


Фердинандов се произнесе по казуса скоростно - само за 13 дни, а после стана зам.-шеф на Окръжната прокуратура в Плевен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,