Припомняме, че по-рано днес ръководството на прокуратурата представи позиция във връзка със „системното нарушение на принципите на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и неверни твърдения от представители на изпълнителната и законодателната власти“

Свързани новини

29.03.2022 17:17

Прокуратурата, ако има стари навици, най-учтиво ги моля да не ни ги налагат: Лена Бориславова

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата, ако има стари навици, най-учтиво ги моля да не ни ги налагат.. Това каза на брифинг говорителката на правителството и шефка на кабинета на премиера Лена Бориславова. Коментарът й бе по повод писмото на шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, в което тя иронично поиска списък кого могат да разследват.


 


„За нас будят удивление някои действия на прокуратурата. Повече от 2 месеца отне да разпитат човек, който иска да даде показания, но за по-малко от 2 часа успяха да открият досъдебно производство срещу вицепремиер за разговор, в който той не е участвал и не се е състоял“, каза Бориславова по повод твърденията на Георги Самуилов, че е бил изнудван от финансовия министър.


 


Прокуратурата трябвало да започне да работи ефективно в рамките на своите конституционни правомощия, а не само с пресконференции, каза още Бориславова и посочи, че освен независима, тя дължи и отчетност.


 


Бориславова нападна специализираното правосъдие, което нарече „удобна бухалка“. И напомни, че то е на път да бъде закрито, заедно с антикорупционната комисия, което ще се реформира. 


 


 „Основна причина за неприемане на нашия План за възстановяване беше именно липсата на достатъчно решителни и значими заявки за реформи относно отчетността и отговорността на главния прокурор и българската прокуратура”, добави тя.


 


„Министерският съвет вече е контактна точка на Европейската прокуратура за подаване на сигнали по независим начин и също така с министерство на правосъдието сме напът да качим за обществено обсъждане, който ще позволи ефективно разследване и независимо такова в полза на Европейската прокуратура”, подчерта началникът на кабинета.


 


Припомняме, че по-рано днес ръководството на прокуратурата представи позиция във връзка със „системното нарушение на принципите на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и неверни твърдения от представители на изпълнителната и законодателната власти“.


 


От утре правителството пуска на сайта си и подстраница, в която ще е описана законодателната дейност на правосъдното министерство. Там ще има информация и как граждани да подават сигнали до европрокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв