Тръмп смята още, че САЩ са "тласнали Русия в обятията на Китай"

Свързани новини

01.08.2023 16:30

Прокси войната между САЩ и Русия може да доведе до Трета световна война: Тръмп

Видян 2938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че „прокси войната“ между САЩ и Русия, подхранвана отчасти от обвиненията от страна на американското ръководство за връзките му с Москва, може да доведе до Трета световна война, съобщава Newsweek.

„Вместо да подобрим отношенията с Русия, което исках, сега водим прокси война с Русия, подхранвана отчасти от измамната лудост около Russiagate. Украйна е напълно опустошена. Много хора бяха убити. И бихме могли много добре да отидем в третия свят“, каза още Тръмп.

Тръмп смята още, че САЩ са "тласнали Русия в обятията на Китай" в момент, когато Вашингтон е трябвало да намали степента на напрежение в отношенията си с Москва.

Според Тръмп обвиненията във връзките му с Русия са се превърнали в „безпрецедентно престъпление“, от което са пострадали преди всичко обикновените американци. "Унищожението, което тази лъжа причини на Америка, е почти неизчислимо. Тя подкопа нашата демокрация, застраши нашата сигурност и свобода", каза Тръмп.

През май специалният прокурор на САЩ Джон Дърам, който от 2019 г. провежда разследване на обстоятелствата на започването от американските разузнавателни агенции на наблюдение на щаба на Тръмп, потвърди, че американските власти нямат информация за тайно споразумение между руските власти и Доналд Тръмп в навечерието на избирането му за президент на Съединените щати през ноември 2016 г. на годината. Окончателният доклад на Дърам подчертава, че ФБР при разследването на предполагаемите връзки на Тръмп с Русия е пренебрегнало факти, които не подкрепят тези твърдения. Документът съдържа факти, които потвърждават пристрастието на служителите от ФБР, които са водили производството.

Американските разузнавателни служби обвиниха Русия за намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г. В продължение на почти две години бившият шеф на ФБР и специален съветник Робърт Мюлер разследва тези предполагаеми опити за влияние. На 18 април 2019 г. Министерството на правосъдието на САЩ публикува окончателния си доклад, в който специалният прокурор призна, че не е разкрил тайното споразумение на Тръмп с Русия. Самият Тръмп многократно е отхвърлял подозренията за неправомерни контакти с руски официални лица по време на предизборната кампания, а Москва също многократно е отхвърляла заключенията за опити за влияние върху хода на изборите в САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци