Свързани новини

06.07.2021 13:41

Прокопиев осъди Бареков на 30 000 лева за клевета

Видян 2023 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Бизнесменът и съиздател на "Икономедия" Иво Прокопиев осъди бившия евродепутат и журналист Николай Бареков да плати 30 000 лева за клевета. Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред върховния съд, предаде Медиапул.

Искът срещу Бареков е подаден през 2017 година. По това време евродепутатът участва активно в кампанията срещу Прокопиев, която се подклажда особено активно от медиите на Делян Пеевски и действията на прокуратурата.

В различни сайтове е публикувано открито писмо на Николай Бареков, с което той обвинява Прокопиев, че "манипулира борсовата търговия". Най-сериозното обвинение е: "Вие и "Каолин" отровихте водата и разболяхте от рак с веществото арсен стотици жители на гр. Меличлери...вие сте голям циник, но явно имате голям политически чадър над себе си. Не се ли срамувате? Вие, едно от лицата на статуквото, ограбило българите, да правите антикорупционна партия за лично ползване?"

Въпросната антикорупционна партия, която визира Бареков, е "Да, България". Интересно е, че Бареков, който пита Прокопиев дали не се срамува, пред съда обяснява, че неговото авторство на това отворено писмо било недоказано. Така се прави опит за прехвърляне на отговорността върху хората, които са го публикували в мрежата.

Софийският апелативен съд казва, че Бареков е направил твърдение за извършено престъпление, без да са представени доказателства за това.

В делото присъства и сигналът на Бареков до прокуратурата срещу Прокопиев. Въпросният сигнал веднага е цитиран в  "Блиц". Там се говори за "група "Гнидите", която имала за цел избягване на данъчно облагане в особено големи размери, за което си е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Мисия Пенджаб 06.07.2021 15:05

    Фани единия мангал, удари другия.

  • 001 Велимир Тодоров 06.07.2021 14:19

    Вижда се краят на тайния план за овладяване на властта в държавата иницииран от капиталския кръг „Прокопиев – Плевнелиев“, на който реалните изпълнители, без знанието на Румен Радев, са съветниците му Николай Копринков и Пламен Узунов. А щурмовата група, която очаква да се закрепи и остане в евентуално редовно правителство с мандат на Народното събрание, са финансовият министър Асен Василев, икономическият Кирил Петков и забележете – самият министър-председател Стефан Янев. Групата се ръководи умело от новата „генералша Раличка“, началник на политическия кабинет на Янев, която е заела отдавна място в сърцето му. Родената в Козлодуй свръх амбициозна политоложка демонстрира огромното си влияние и власт над министър-председателя. Увереността й идва от научния й ръководител в Университета Румяна Коларова (острие на ГЕРБ от кликата на Плевнелиев). Ролята на МВР в отбора изпълнява съветникът в политическия кабинет Данчо Бончев по прякор „Плешивия“. Той изпълнява само „знакови“ задачи на групата. Организира тайните срещи на Стефан Янев с предшественика му Бойко Борисов и Прокопиев, също и с някои фигури от подземния свят, тъй като е работил в службите някога. Говори се, че с Янев са съдружници във фирма, която се води на сина на „Плешивия“. Стратегията на „ПКП“ (Плевнелиев-Коларова-Прокопиев) е да установят контакт със Слави Трифонов и да се самопредложат в неговото правителство с мандат на ИТН. Изнасянето на „Генерал“ Раличка и завладяният от нея Стефан Янев от кабинета им в Президентството е ясен знак за техните намерения да издегустират наивния и сляпо доверчив Президент. Разпределението на ролите в ПКП е известно на бизнеса. Узунов – силовите министерства, Копринков – ресурсните (земеделие, околна среда и здравеопазване) плюс финансовото и икономическото и пъзелът е нареден. От Служебното правителство се очакваше да предприемат конкретни мерки за наказание на виновните за крадливото управление, а не ПР – акции без резултат, но явно такива са били указанията на интересчиите около Радев или на ПКП. Остава да разберем дали Слави Трифонов ще се върже на схемата и повярва на имитаторите на промяната. Или по-точно: дали Онзи ЗАД Слави, който му реди мача, няма да матира всичките и да ги „сготви“, след като ги е използвал докрай да му разчистят терена.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл