По думите му, проектът за бюджета за 2023 година е разработен според действащото законодателство както в приходната, така и в разходната си част. В този бюджет се оглеждат решенията на народните събрания от последните 2 години.

Свързани новини

26.04.2023 13:12

Проектът за бюджета е разработен според действащото законодателство: Премиерът Донев

Видян 455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в края на миналата седмица заедно с министър Велкова представихме проекта на Закона за държавния бюджет, една част от политиците и коментаторите показват, че някои съществени моменти съзнателно или несъзнателно са останали неразбрани. Това каза в началото на редовното заседание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев.

    "В последните дни не всички говорят за бюджета, но и мнозина говорят с прилагателни и съществителни имена - вероятно, за да звучи по-ефектно техния прочит на бюджетните редове. Числата в бюджета, предложен от служебното правителство отразяват реалността, с която сме длъжни да се съобразяваме, независимо дали ни харесва или не. Коментарите в стилистиката на перо по перо са много и от различен характер. Министерството на финансите е готово да предостави детайлна информация на политическите партии за бюджета ред по ред, за да стане по-ясно за тях какво представлява бюджетът на държавата", каза Гълъб Донев - служебен министър-председател.

По думите му, проектът за бюджета за 2023 година е разработен според действащото законодателство както в приходната, така и в разходната си част. В този бюджет се оглеждат решенията на народните събрания от последните 2 години.

    "Когато политиците критикуват служебното правителство за бюджета, те всъщност критикуват собствените си законодателни решения, довели до 6,4% бюджетен дефицит. В мотивите са посочени възможни мерки за намаляване на дефицита до 3%, но те не са включени в разчетите за 2023 г. В случай, че сред посочените мерки има такива, които привлекат вниманието на народните представители, тяхното финансово въздействие върху бюджета ще бъде отразено в план-сметката на държавата", допълни Донев.

Последните дни Планът за възстановяване и устойчивост се товари предимно като приход и разход. За служебното правителство ПВУ са 12 законопроекта, които очакват вниманието и одобрението на 49-ото НС. Това са 12 закона за реформи, каза още премиерът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката