Свързани новини

09.02.2021 16:13

Продажбите на превозни документи – на все-повече места

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Центърът за градска мобилност непрекъснато разширява възможностите откъде могат да се закупят превозни документи за градския транспорт. За целта вече работят партньорствата ни с офисите и касите на Български пощи, Спортния тотализатор, а  вече и с БДЖ. Наши превозни документи вече се продават в 19 офиса на БДЖ в София и близките региони. Центърът за градска мобилност, със съдействието на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за съвместна дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи или талони за паркиране. Това ще бъде удобство и за всички, които използват услугите на железниците да пътуват до София и пристигайки в големия град да се снабдят бързо и лесно с билет за градския транспорт.
В касите на БДЖ  се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти. Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.
Превозни документи за градския транспорт се продават в 19 офиса на БДЖ в София и близките региони. ЦГМ има 61 пунктове за продажба и зареждане на превозни документи, работим с касите на метрото както и със 117-те тото-пункта и 114-те пощенски клона в столицата, с магазините от веригата „345“. Билети, еднодневни карти и талони се продават и в над 210 малки търговски партньорски обекти в близост до спирките. През последната година ЦГМ направи много в тази посока – да разшири местата, откъдето пътниците могат да закупят карта или билет. И тази тенденция ще продължи
Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg. Надяваме се съвсем скоро през приложението да може се купува и билет за еднократна употреба, което ще е удобство за пътниците.


Снимка: Зорница Митин


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог