Свързани новини

15.07.2013 13:26

Продават дизайнерска дрога, маскирана като билков тамян

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дизайнерска дрога, маскирана като чай, залива магазините. Тя се продава под формата на соли за баня, билков тамян и весел чай, информира TV7. Подобен вид дрога била и сред причините за зачестилите напоследък инциденти в морските курорти.


Експертите предупреждават, че вече има смъртни случаи на опитвали новата дрога, като разтворена във вода или безалкохолно тя няма вкус и не се усеща. Според тях най-страшното е, че психоактивните субстанции се предлагат свободно в интернет, което затруднявало контрола върху тях.


По думите на Виктор Пасков от една от големите терапевтични общности, ако преди години се е употребявал основно хероин, сега зависимите се насочват към амфетамини и метаамфетамини.


Според Пасков хората пробягвали до хапчетата, тъй като били наясно от опасността на хероина, а с наркотичните вещества компенсирали заседналия начин на живот и липсата на общуване.


Станков обясни, че хапчетата са "вдигащи" наркотици, предизвикват еуфория и те държат буден. Така, ако зависимият не спи няколко дни, след това взима хероин, за да се "свали" и успокои. По думите му ефектът върху тялото, мозъка и финансите е убийствен.


Той обясни, че в един момент бил толкова зависим, че ипотекирал апартамента си и с парите си купил дрога, която му стигнала за 4-5 месеца.


По думите му първо се започва с трева, но без да се усетиш се минава към по-тежки наркотици. Така например преди време пушил "бонзай" - наркотично вещество с кратко, но силно действие, от рода на тревата, но минало химична обработка.


Пасков обясни, че лечението на наркозависими продължава около две години и половина и струва около 5000 лв. От друга страна парите стигат за наркотици за не повече от 2 месеца, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец