Свързани новини

06.06.2012 09:21

Продължават взривовете в село Лозенец, трима работници са в неизвестност

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължават слабите взривове в района на предприятието за утилизация при стралджанското село Лозенец, където вчера се взривиха около 10 тона експлозиви. През нощта са регистрирани 2 експлозии - около 1 часа и малко след 5:30 ч. Трима работници остават в неизвестност, а 9 са настанени в болница, информира БНР. Издирването им ще започне 24 часа след последния взрив, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов. Районът на взрива остава отцепен, докато изтекат 24 часа от последния взрив. Теренът ще бъде изследван с помощта на специализирана техника. Вицепремиерът заяви, че местните жители могат да се върнат по домовете си, тъй като не се очакват нови силни взривове

Пътят за Бургас през Петолъчката и Лозенец оставе затворен. Пренасочването на автомобилите е от София за Бургас към Ямбол през Зимница-Стралджа-Лозенец. Пътуващите от Бургас за София минават по маршрут: Лозенец-Стралджа-Зимница. 

Пътуващите от Котел се пренасочват през Сунгурларе-Карнобат-Айтос-Бургас. Пропускат се автомобилите по направление Шумен - "Петолъчката".

Вероятно причината за взривовете е човешка грешка, заяви заместник-министърът на отбраната Валентин Радев в предаването "Преди всички". Няма опасност от обгазяване на населението, каза директорът на "Противопожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в предаването "Преди всички". Той допълни, че няма опасност и за водоемите в района.

Част от жителите на сливенското село Горно Александрово, където вчера падна снаряд от взривеното предприятие за утилизация на боеприпаси, изкараха нощта в училището в Блатец.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни