Свързани новини

14.04.2015 12:00

Продължават взривовете край Иганово

Видян 1039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Взривовете край село Иганово още не са приключили. В 10.30 ч. се е чул нов взрив от складовете в района, съобщи БГНЕС. Над завода се вижда и дим, възможната причина за това е бавното потушаване на пожара заради ураганния вятър в района.


Хората от селото разказват, че взривовете са започнали около 7 ч. сутринта, но към 8 ч. е бил най-силният, който е пръснал осколки от сандъците почти в цялото село. Още от първия взрив жителите на Иганово са разбрали, че се случва нещо, защото въпреки че в района се взривява постоянно в учебния военен полигон, те твърдят, че могат да направят ясна разлика между взривовете от полигона и други взривове. Към мястото на инцидента се отправиха няколко бронирани военни автомобила, които ще помагат за загасяването на пожара.Няма данни за пострадали в района на Иганово след последните взривове в склад за боеприпаси.


Към мястото на инцидента пътува станция за замерване на въздуха. Свикани са кризисните щабове на място, както и в Карлово и Сопот. Превантивно е затворен участъкът от подбалканския път между Кърнаре и Анево. Обходът е през Карлово и с. Труд. На жп гарите Карлово и Христо Даново са спрени влаковете, които преминават през района. Към мястото на инцидента пътува главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.


Около 7.11 часа тази сутрин в ГДПЗН е получен сигнал от охранител на производствен цех на площадка в Иганово. По предварителен план на място веднага са насочени екипи от полицаи и пожарникари заедно с инженерно-технически персонал от предприятието. По данни на МВР към момента няма пострадали при инцидента, както и опасност за близките населени места.Министърът на икономиката Божидар Лукарски съобщи, че е запалена продукция, изнесена след първите взривове. По думите на Лукарски, инцидентът се е случил точно в деня, в който заводът е трябвало да започне работа.Децата от началното училище в Иганово са разпуснати, на площада в селото около 50 души чакат автобус да ги откара на безопасно място. В четирите почивни дни до тази сутрин в складовете и цеха в Иганово не е имало хора освен охраната. От ВМЗ съобщават, че няма жертви.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева