21.05.2009 13:23

Продължават ваксинациите срещу бяс от въздуха

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още пет дни ще продължи ваксинацията срещу бяс на дивите хищници у нас, извършвана от Националната ветеринарномедицинска служба, съобщиха от пресцентъра на Службата, предаде БГНЕС.


До момента са хвърлени над 762 000 броя ваксинални примамки. Ваксинацията в областите Русе, Разград, Търговище и Шумен приключва днес и самолетите ще се отправят към Добричка, Варненска и Силистренска област. Още четири машини ще се присъединят към тях след края на ваксинацията в областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Така ще бъде възможно при благоприятни метеорологични условия ваксинацията да приключи до 25 май, за да не се намали ефективността на ваксините от високите температури през летните месеци.


Ваксините срещу бяс бяха доставени от „Консорциум БФБ”, в който влизат три фирми – „Биолекс”, „Фортуна Еър” и чешката „Биовета” след провеждане на конкурс по Закона за обществените поръчки. В процедурата се се включи и фирма „АА Медикъл България”, която е била отстранена заради липса на документи. Декласираната фирма е поискала спиране на процедурата първо пред Комисията за защита на конкуренцията, а после и пред Върховния административен съд. Благодарение на своевременната реакция на КЗК и ВАС, които се произнесоха в изключително кратки срокове, ваксинацията ще бъде извършена преди започването на летните горещини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак