Свързани новини

23.11.2021 16:48

Проблемите на пътната безопасност са трупани с години: Пеканов

Видян 1049 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В годините не е имало подготвеност по темите за пътната безопасност и може би не е работено достатъчно много”,  заяви вицепремиерът Атанас Пеканов пред БНТ по повод катастрофата на АМ Струма. Той посочи, че пътната безопасност е сред темите, по които страната не се движи с темпото на европейските държави. „Държавата често пъти не е подготвена да си свърши работата”, подчерта той.


„Не мога да кажа, че в рамките на седмица или месеци ние можеше да решим всеки един от тези проблеми. Със сигурност пътната безопасност е проблем в България с оглед на многото жертви, които има по пътищата”, каза Пеканов.


Огромни средства са влезли у нас по оперативните програми в този сектор, например за строеж на автомагистрали, средства има и за следващия програмен период. Според него проектите трябва да бъдат не само целесъобразно ефективни по разходи, но и да бъдат изпълнявани по най-добрия възможен начин с оглед на пътната безопасност.


"Транспортната свързаност и инфраструктурни елементи са много важни, но може би не е направено достатъчно за последващата им поддръжка от страна на държавата", каза още Пеканов.


По отношение на оперативните програми, Пеканов, който преди дни се е прибрал от посещение в Брюксел, допълни, че те са на последния стадий за одобрение от страна на ЕК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.11.2021 17:12

    Верно ли е, че мантинелата е била хваната с два вместо с по четери болта на всяка връзка със застопорените в земята вертикали ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните