Свързани новини

16.03.2021 16:47

Принуждавате ни да направим като Орбан: Борисов

Видян 1970 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не искаме някакви подаяния”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата във Виена, свикана по въпроса за справедливо разпределение на ваксините срещу коронавирус въз основа на процента на населението на всяка страна членка на ЕС. На срещата участваха също австрийският канцлер Себастиан Курц и премиерът на Чехия Андрей Бабиш и на Словения Янез Янша.


Българският министър-председател подчерта, че страната ни не е надзорен орган, който да следи как се разпределят ваксините в ЕС.


Премиерът подчерта, че компаниите - производители на ваксините обаче не само че не изпълняват договорите си, но дори ги нарушават, неспазвайки пропорционалното разпределение.


„Ние надлежно изпълняваме всички инструкции, беше ни казано страните членки на ЕС да се въздържат от руска и китайска ваксина и ние сме поръчали 4 - АстраЗенека, Джонсън & Джонсън, Модерна и Пфайзер”, изтъкна Борисов.


„Има два варианта – да постъпим като Орбан и да искаме руски и китайски ваксини или да търсим решение на проблема на европейско ниво”,  закани се българският премиер.


Той отново настоя несправедливото разпределение на ваксините да бъде отстранено. „Иначе ще излезе, че месец май едни държави ще натрупат колективен имунитет, а други - не, или ще ни пратят да търсим ваксини от трети страни”, заяви премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 чекмеджета с милиони 16.03.2021 17:14

    Борисов да обясни защо се е отказал от квотата за Пфайзер, които са разпределени между другите страни, а необяснимо осезаемо е наблегнал на Майделките смъртоноски?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните