15.06.2016 11:27

Приключи част от ремонта на Аспаруховия мост

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Догодина започва ремонтът на основната част на Аспарухов мост във Варна. Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която направи оглед на приключилите ремонтни дейности по част от съоръжението, предаде Фокус. „Само за пътната част на двете платна ще са ни необходими 25 млн. лв.”, съобщи тя.


   Тогава дейностите ще се извършват отново на два етапа – първо в едната посока, след това в другото платно, като движението отново ще е двупосочно, обясни министърът.


„Важно е мостът да бъде ремонтиран, но това вероятно ще причини затруднения и задръствания, докато приключи работата по цялото съоръжение”, каза тя и призова за разбиране и диалог с Общината, с жителите на Аспарухово и туристическия бранш, докато бъдат извършени всички необходими дейности по цялото съоръжени. Според Лиляна Павлова са нужни минимум две години, за да бъде съществен цялостния ремонт на моста. Министър Павлова разясни, че алтернативният маршрут, който е подлежал на обмисляне, минава през блато до жп линията. „Самата инвестиция, предвид, че това е блато и не целия терен е наличен, би струвала много скъпо – в размер на 5 - 7 млн. лв., която за временен път е прекалено голяма и несигурна, предвид терена. По-скоро трябва да проявим търпение и да направим добра организация на движение. Това е единствената възможност, останалата алтернатива е по вода”, обоснова се Лиляна Павлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв