Свързани новини

20.03.2015 14:03

Приеха закон - НАТО да може да дава работа и на наши военни

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, с който се създаде възможност международна организация на територията на страната да се комплектува с български военнослужещи и цивилен състав от българи.

 

Гласуването на второ четене мина без дебати за разлика от първото четене, когато от "Атака" се обявиха против промените и дори се стигна до сблъсък на депутати на Волен Сидеров и на Патриотичния фронт.

 

Според Сидеров законопроектът предава суверенитета ни и дава възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Изказването на Сидеров стана причина за изказване на Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт, който опита да прочете стара статия на Волен Сидеров от 1991 година, което доведе до бурна реакция от страна на колегите на Сидеров от "Атака" и почти до физическа саморазправа в зала.

 

Според сегашните разпоредби на закона, военна служба в мирно време на територията на България може да се изпълнява в Министерството на отбраната, в Българската армия, в структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, както и в други държавни органи и ведомства, но не съществува хипотеза това да става в състава на многонационални формирования, мотивира се кабинетът.

 

Военният министър Николай Ненчев обяви след гласуването, че промяната е свързана с разполагането на команден център на НАТО в България.


"Не само по отношение на контролния център на НАТО. Ние имахме една невъзможност до този момент да комплектоваме и командироваме български военнослужещи в каквито и да са международни организации", обясни Ненчев.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева