Свързани новини

12.02.2015 16:48

Приеха тегленето на 8 млрд. евро дълг след скандал

Видян 1295 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Със скандал и спорно беше одобрено емитирането на заем в размер на 16 милиарда лева за следващите 3 години. Гласовете се разделиха 9 на 9, от които 9 "за", 4 "против" и 5 "въздържал се".

БСП беше представена от 3-ма от общо 4-мата си членове в комисията. Социалистите обясниха, че зам.-председателят на комисията Георги Търновалийски е болен и не е могъл да дойде, но заявиха неговия глас "против". Търновалийски е изпратил потвърждение по мейл. Един от депутатите на ГЕРБ също беше болен, като той беше представил медицинско свидетелство.


В началото на заседанието председателят Менда Стоянова прие аргументите на левицата и зачете съобщението на Търновалийски. 

След като обаче се оказа, че гласовете са 9 на 9, което означава, че предложението на финансовото министерство не е прието, тя заяви, че не приема писменото заявление на Търновалийски. 


Малко по-късно тя обясни пред журналистите, че грешката да приеме писменото заявление на Търновалийски е била нейна. Стоянова проучила обстоятелствата и се оказало, че Търновалийски е отсъствал и от парламента по неуважителни причини. Тя допълни, че така неговият глас не може да бъде приет.


Менда Стоянова обаче отказа да отговори на въпроса дали, ако имаше мнозинство на своя страна, щеше да се занимава със случая "Търновалийски".


Представителите на БСП напуснаха разярени заседанието веднага след гласуването. След като Менда Стоянова опита да оправдае действията си пред журналистите, БЛИЦ й припомни, че днес външната комисия също не подкрепи предложението на Горанов, като гласовете също бяха 9 на 9. Тя обаче каза, че не знае за това и не я интересува.


ДПС категорично няма да подкрепи в пленарна зала тегленето на нов дълг, тъй като според разчетите на Йордан Цонев така дългът на България за следващите 3 години ще се увеличи 2.7 пъти, предава БЛИЦ.


Търновалийски и Стоянова са бивши колеги от данъчната служба в Пловдив, където и двамата са били началници, а в един момент социалистът е бил заместник на депутата от ГЕРБ.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и удовлетворение

Днес творческите занимания ще ви донесат радост и