Свързани новини

31.10.2011 16:16

Приеха Палестина в ЮНЕСКО

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Палестина бе приета за пълноправен член на ЮНЕСКО. Решението бе взето по време на Общото събрание на организацията за култура на ООН в Париж, предадоха световните агенции, цитирани от BNews.


Резолюцията за приемането на Палестина в ЮНЕСКО бе подкрепена от 107 страни. 14 държави гласуваха „против”, а 52 се въздържаха - сред тях са Франция и Италия.


Палестина има статут на наблюдател от 1974 година. На 5 октомври 2011 г. Изпълнителният съвет на ЮНЕСКО одобрява с 40 от 58 гласа препоръка, внесена от група арабски страни, Палестина да получи пълноправен статут в организацията.


Само преди два дни Вашингтон предупреди, че ще спре парите, които отпуска на ЮНЕСКО, ако организацията приеме за свой пълноправен член Палестина. САЩ осигуряват 22% от бюджета на ЮНЕСКО.


Генералната конференция на ЮНЕСКО - организацията на ООН за образование, наука и култура, заседава днес в Париж. Палестинците се опитват да станат и пълноправен член на ООН. Очаквано, САЩ обяви, че ще наложи вето, ако молбата на палестинците бъде внесена за гласуване.


Още на 7 октомври изпълнителният съвет на организацията, ръководена от Ирина Бокова, одобри разглеждането на кандидатурата на Палестинската автономия за пълноправно членство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей