Свързани новини

20.02.2014 16:03

Президиумът на ПЕС ще приеме окончателният вариант на Манифеста

Видян 1039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес на заседание на Президиума на ПЕС ще се приеме четвъртият, окончателен вариант на Манифеста, който ще бъде представен на Конгреса на ПЕС след малко повече от седмица. "Имаме много добър, кратък и ясен документ с нашите основни послания изработен съвместно от 35 партии и организации, които членуват в ПЕС и който е нашата обща платформа. Тя е за нова Европа съюз на: прогреса, поставящ на първо място заетостта,  на солидарността и справедливостта, която зачита различията в рамките на съюза и която дава гаранции за по-добър живот за всички граждани,  конкурентноспособен съюз, достатъчно силен в глобалния свят като икономически, така и политически", заяви пред журналисти президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев.

По думите му документът се състои от близо 4 страници, с много ясни 10 точки - 10 проекта за това как да се промени Европа и да се изгради такава Европа, която да е близка, разбираема и полезна за гражданите, основавайки се на принципите на европейската социалдемокрация. "Сигурен съм, че този манифест ще получи сериозна подкрепа и ще бъде много важен инструмент и оръжие в нашата кампания", категоричен бе той. 

Станишев обясни, че Конгресът на ПЕС  в Рим ще започне на 28.02 и ще приключи на 01.03. Той поясни, че двете основни събития на него ще са утвърждаването на Манифеста и изборът на общ кандидат на ПЕС за президент на ЕК - Мартин Шулц, президентът на Европейския парламент. По думите му се очаква почти всички лидери на партиите да присъстват на конгреса, както и 8 министър-председатели на европейски държави, потвърдили към момнета. "Конгресът е важно събитие за нашето политическо семейство и ще бъде много важен за кампанията на европейските социалисти за евроизборите", заключи Сергей Станишев.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.