Свързани новини

11.12.2021 10:02

Президентът връчи мандата на Продължаваме Промяната

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила – „Продължаваме Промяната”. Папката получи Кирил Петков, след като официално беше представен като кандидат за министър-председател. ВИЖ ВИДЕО ТУК!

"Желая ви успешен мандат в една свободна, европейска и просперираща България", обърна се държавният глава към Петков.

"За мен е чест да поема тази папка от Вас. Вие започнахте промяната на площада, преди месеци, сега е време заедно да довършим работата", каза кандидат-премиерът.

"Законността е най-важната битка, от която зависят всички останали", заяви Румен Радев.. „Уважаеми г-н Петков, върху вас и партиите партньори в коалицията пада отговорността да реформирате порочния властови модел, наследен от 12-годишното авторитарно управление. Да се справите с корупцията и беззаконието, с неравенствата и несправедливостта, които те пораждат, да изхвърлите задкулисието от държавата“, заяви президентът.

„Като министър вие се убедихме колко силна е дълбоката държава, която брани привилегиите и безнаказаността на корупционерите. В тези усилия Ваш основен ресурс ще бъде подкрепата на хората. Вярвам, че осъзнаване, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в прокуратурата и правораздаването още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за бъдещето на България. Защото законността е най-важната битка, от която зависят всички останали“, посочи президентът.

„Вярвам, че Вие ще намерите сили да го сторите, защото гласът на площада и гласът от урните иска законност. От Вас и вашите министри зависи да не го разочаровате. Битката с бедността и отстояването на българските национални интереси навън са другите предизвикателства, които следва да бъдат Ваши основни приоритети. На добър час! Желая Ви успех в изграждането на свободна, демократична, просперираща и европейска България“, допълни той. 


Минути след получаването на папката с мандата Петков го върна на държавния глава вече изпълнен. И изрази надежда още в понеделник страната ни да има редовно правителство и то да изкара пълния си мандат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови