26.10.2009 10:46

Президентът на Тунис печели изборите за пети пореден път

Видян 1065 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Тунис Зине Ел Аидине Бен Али е на път да бъде преизбран за пети пореден мандат на своя пост с голяма преднина, след излизането на предварителните резултати от президентските избори в северноафриканската страна, предаде БГНЕС.


Данните от седем от общо 26 региона в страната, публикувани от министерството на вътрешните работи, показват, че в два от тях Бен Али е спечелил с 99% от гласовете, а на останалите места най-малката подкрепа е 87%. В момента той е 73-годишен. След 22-годишно управление на северноафриканската страна, президентът се сблъсква с труден икономически климат въпреки предпазливото финансово управление. Бен Али е на власт откакто свали от поста първия избран президент на страната от началото на независимостта от Франция Хабиб Бургиба за сенилност през 1987 г.
При всички избори оттогава, противниците му се оплакват от измами по повод смайващите мащаби на победите на Бен Али. По време на последните избори през 2004 г., президентът бе преизбран с гласовете на 94,4 % от гласоподавателите, а неговата партия спечели преобладаващо мнозинство в парламента. В изборната нощ Бен Али заяви, че ще се проведат демократични избори и обвини опонентите си в клевета, като обори обвиненията на международни правозащитни организации, че кампанията се е провела при репресивни условия. Голяма част от гласоподавателите смятат, че сегашният президент заслужава пети мандат, защото е превърнал в Тунис в една от най-стабилните и проспериращи страни в региона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Още от началото на деня ще се чувствате уморени

Още от началото на деня ще се чувствате уморени.