Свързани новини

16.09.2019 09:26

Преврат на Т.Дончев срещу просветния министър се готви усилено

Видян 8821 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Вицепремиерът Томислав Дончев усилено подготвя отстраняване на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, разказаха пред 19 минути изкючително добре осводомени източници от върха на властта. Идеята е на негово място да бъде сложена Деница Сачева – част от „бъдещия премиерски екип” на непрестаналия да се надява да замени Бойко Борисов сегашен негов заместник.


   Напъните продължават, въпреки че премиерът ясно показа, че Дончев е низвергнат, като му отне електронното управление и киберсигурността – знак кой е виновен за безпрецедентното изтичане на личната, банковата, кредитната, данъчната, осигурителната тайна информация на всичките активни пет милиона български граждани. Което пък накара държави като Германия и Белгия – възлови в ЕС, да спрат обмена на информация с нашата страна. Пък ние се надявахме на инвестиция от Фолксваген...Някои предполагат, че вероятно амбицията е с цел да се поемат десетките милиони, които Борисов обяви, че през 2020 г. – до нея остават само 3 и половина месеца, държавата ще похарчи за интелигентни хайтек класни стаи да минат през приятелския кръг, който внепазпно изгуби е-ресора, а вероятно трябва да покрие обещания към фирми в този сектор.


Коя е опасната дама?


Деница Сачева в последно време обсеби всички европейски пари по линия на министерството на образованието и науката. Само напомняме, че обособяването на отделна програма в ресора е заслуга на Красимир Вълчев като главен секретар на МОН при Орешарски. Преди това европарите за просвета бяха разпарчетосани в други три ведомства и естествено трудно стигаха до целта.


Проблемите на Сачева са няколко и всички те са достатъчно основание никога да не бъде посочвана за министър, защото това би предизвикало огромни скандали. Единият е битността й на кандидат на ДСБ в депутатски избори другият е обвързаността с американски фондации, свързани и с образованието, но най-големият в личен план са някои странности в имотните й декларации, по които вече сме писали в 19 минути и всеки може да прочете в архива на 19min.bg като просто изпише името й. Те са свързани с придобиването на повече от скандални цени на жилища и земи в моменти, когато е заемала публични длъжности в кабинета Костов, както и в други периоди. Интересно е да се проучи също как се развиват поръчките й като пиар в земеделието при служебните правителства на Плевнелиев и редовното на Орешарски за стотици хиляди лева.


Само напомняме един супер важен същностен проблем, би могъл да се определи и като подигравка - големите лъжи за връщането на деца в училище, които са се водели отпаднали – ресор на Сачева. Освен последните данни от преди дни, които не посочват къде изобщо се намират десетки хиляди български млади хора в школска възраст, проверка на 19 минути в един от застрашените региони – Кюстендил, показа смайващи неща.


По данни на местната образователна дирекция, при 200 декларирани от Сачева и подчинените й като „върнати” деца, които са били отпаднали от училище, всъщност истинският брой при общинска на държавните данни проверка се оказва ... 2!


Точно като в пословицата за „2 и 200”.


Могат да се посочат и примери за неблагополучия при усвояването на евросредства по линия на МОН под росерното ръководство на Т. Дончев и Д. Сачева. Например прехвърлянето на средства към Министерството на икономиката в многомилионен размер.


Интересно е защо заглъхнаха и скандалните разкрития кой харчи евросредствата на МОН, които започнаха да излизат покрай вече позабравения казус от преди няколко месеца, наречен Ало, Банов съм...Който май забравихме. А никак не бива. Защото са откраднати милиони от джоба на данъкоплатеца.


В същото време след 3 месеца инвалидите ще бъдат глобявани по 99 лв. месечно на калпак от държавата. Защо? Ще разберете още в сряда за целия срамен и позорен акт на властта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни