Свързани новини

25.09.2013 15:09

Превеждат 6,500 млн. лева на Български пощи

Видян 738 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството реши от икономисани средства от Транспортното министерство сумата от 6,500 млн. лева да бъде предена на „Български пощи”. Средствата са  докомпенсация на универсалната пощенска услуга за 2011 г, която се извършва от дружеството.


Това обяви министърът на транспорта Данаил Папазов след заседанието в Министерския съвет. Според него с тази сума проблемите на пощите до Нова година ще бъдат решени, тъй като ще могат да се покрият всички необходими плащания, предаде Нова тв.


За следващата година ще бъде включена в новия бюджет сума за компенсация за 2012 г., която сега се изчислява, допълни министърът.


Разгледано е било изпълнението на договора за приватизация на дружеството от 2004 г. и дали са изпълнени трите условията, които са предпоставка за освобождаване на тази акция.


Условията са - пет години да е изминало от срока на приватизация, всички плащания по специална клауза, която е предвидена в договора, да бъдат изплатени, което по думите на министъра е било уточнено от временното правителство по време на поверителното заседание на 17 април. Плащанията са постъпили в републиканския бюджет, допълни министърът.


Третото условие е да са изпълнени всички задължения по приватизационния договор, за което от Агенцията за приватизация са получени уверения, че целият договор е изпълнен. Ние трябва да изпълним задължението си да освободим акцията,което ще стане на 30 септември на общото събрание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.