Свързани новини

17.03.2021 09:40

Претоварени сме: Спешната помощ в София

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бързата помощ в София е изключително натоварена. „Имахме оставени 110 адреса от дневната на нощната смяна. Разбирате , че половината смяна трябва да отиде , за да се обслужи вече съществуващите сигнали. Хората се притесняват, не знам защо търсят повече нас, а не личните си лекари. Това трябва да бъде един сигнал към нас , че сме на ръба на възможностите си“, съобщи говорителят на столичната Спешната помощ Катя Сунгарска на специален брифинг са ситуацията в ЦСМП, предаде бТВ.

„Има много хоспитализирани в болниците. Вирусът се подмладява. Това трябва да бъде сигнал към нас и да погледнем сериозно към въведените мерки. Здравната система, въпреки че до този момент устоя на ръба на възможното, трябва някак си да бъде пощадена. Хората са безкрайно уморени и изнервени. Работим всички на ръба“, заяви Сунгарска.

„Моля ви, пощадете всички хора, които работят в здравната система. Не можем да се справим с такъв наплив. Пренаредете приоритетите си за известно време. Не е нужно всички да се бутаме в моловете, ресторантите, магазините. Кому е нужно това? През тази една година работим в пълна мобилизация, колегите полагат извънреден труд. Работим с около 25-35 екипи в София-град, което е крайно недостатъчно“, заяви Катя Сунгарска.

"Претоварени сме и молим хората да проявят разбиране". Има случаи, когато линейка обикаля няколко болници, докато пациентът бъде приет, "колегите в болниците също са претоварени", допълни тя.

За седмицата от 8 до 15 март обслужените сигнали от спешните медици са 1482. От тях 129 са били за деца, заразени с вируса.

За последното 12-часово дежурство повикванията са 470. Средно 50 от пациентите с COVID-19 се оставят за домашно лечение, а 30-40 се хоспитализират.

Над 100 от обаждания са за консултации, свързани със симптоми или реакции от ваксини. От ЦСМП молят да не се ползва телефона им за консултации, а хората да се обръщат към личните си лекари по тези въпроси.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби