Обискът е извършен в рамките на разследване на ролята на компанията за повишаването на цените на природния газ в Европа, които скочиха през последния месец

Свързани новини

31.03.2022 12:13

Претърсват офиси на Газпром в Германия: Блумбърг

Видян 1136 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейски служители са претърсили германските офиси на руския държавен енергиен гигант и основен износител на газ "Газпром", съобщи в сряда агенция Блумбърг, позовавайки се на източници, които "са пожелали да останат анонимни".




Обискът е извършен в рамките на разследване на ролята на компанията за повишаването на цените на природния газ в Европа, които скочиха през последния месец.




Властите са претърсили офисите на дъщерните дружества на Газпром в Германия - Gazprom Germania и Wingas, които според Bloomberg осигуряват около 20% от доставките на газ за Германия.


 


Изданието отбелязва, че от миналата есен Европа се бори с енергийна криза, която, според официални лица, е започнала, когато Газпром е спрял да резервира допълнителни обеми за доставка в момент, когато доставките на газ в складовете на ЕС вече са били на привършване. Тогава "Газпром" беше обвинен в "злоупотреба с власт", а служители на ЕС твърдяха, че умишлено е намалил доставките, за да окаже натиск върху политиците да ускорят пускането на новопостроения, но все още несертифициран руски газопровод "Северен поток 2".




Русия многократно е заявявала, че не може да бъде обвинявана за повишаването на цените на газа в Европа и че Газпром изпълнява договорните си задължения към европейските купувачи, което беше потвърдено многократно и от европейските предприятия за комунални услуги.




Членовете на Европейската комисия отказват да коментират претърсването на дъщерните дружества на Газпром, допълва изданието.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Използвайте днешния ден

Използвайте днешния ден, за да изследвате