58 хиляди лева годишна заплата получава жената на новия премиер Николай Денков. Славка Чолакова, с която нямат официален брачен съюз, е ръководител на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към Софийския университет „Св. Климент Охридски“

Свързани новини

30.06.2023 09:51

Премиершата купи нов апартамент за 300К, чука сапун частно

Видян 6009 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

58 хиляди лева бруто годишен доход получава жената на новия премиер Николай Денков. Славка Чолакова, с която нямат официален брачен съюз, е ръководител на Катедрата по инженерна химия и фармацевтично инженерство към СУ, пише Пиринско Днес.


На този пост тя е от 2015 г. насам, а в СУ почва през 2006-а като асистент на сегашния премиер.


Премиершата е 10 г. по-млада от Денков и зад гърба си има развод. Първият ѝ съпруг е от Благоевград, откъдето е и тя, имат 2 деца, които настоящият министър-председател приема като свои. Щерката Диана е учила в катедрата, ръководена от майка ѝ, където и акад.Денков се води преподавател.


Сега е служителка на майка си като преподавател във Факултета. Брат ѝ Станислав работи в софийския офис на голяма американска компания.


Освен заплатата на Славка и премиерската на Денков, близо 9 хиляди лева бруто, семейството има и странични доходи. Чолакова има фирма Природен дизайн ООД и е консултант на други.


С мъжа й, въпреки държавните си постове, припечелват от разработки на сапун, шампоан, пяна на бира и сладолед. През изминалата 2022 г. са си купили още 1 апартамент в София, откъдето не са, за близо 300К лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак