Свързани новини

09.09.2019 12:13

Премиерът: Ще имаме ресор, достоен за България

Видян 3222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното“, отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на медиите относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия, съобщиха от правителствената информационна служба.

По-рано днес евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви пред бТВ, че е рано да се каже кой ще бъде нашият ресор по повод появилата се информация, че България ще вземе в ЕК - Образование и култура.



"Генералната дирекция за образованието и културата всъщност си има генерален директор, а комисарят над него има по-скоро изкуствени функции. В 10-те си основни приоритета Комисията Юнкер така и не успя да придаде подобаващо значение на образованието и културата. В приоритетите на Комисията за 2018 г. думите „образование“, „култура“, „младеж“ и „спорт“ не се споменават нито веднъж, (за разлика от думата „цифров“, която се появява общо 12 пъти). Няма как да се отрече и фактът, че липсва значимо общо законодателство на ЕС в тази област. Може би идеите на Урсула фон дер Лайен в тази област ще са различни. Но това е малко вероятно, като се има предвид, че структурата на бъдещия й екип изглежда много консервативна, подобно на предходната", коментира пък журналистът Георги Готев.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 НИКОЙ НЕ КАЗВА НАЙ-ВАЖНОТО, ЧЕ НИ ОГРАБВАТ. ДАЖЕ И В 19 мин. МЪЛЧАТ, ЗАЩО? 09.09.2019 15:28

    НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ЗАПАД БЕ РАЗТОВАРЕН НОВ КОРАБ С БОКЛУК ОТ НЕАПОЛ, БОКЛУКА В НЕАПОЛ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕАПОЛИТАНСКАТА МАФИЯ И Е МНОГО УДОБНО ДА СЕ ПРЕВОЗВАТ НАРКОТИЦИ НАБЛЪСКАНИ В МИРИЗЛИВИ БАЛИ С БОКЛУЦИ. КРАЕН ПОЛУЧАТЕЛ В БЪЛХАРИЯ. САМО ВЕСТНИК ПЕТЕЛ ОТРАЗИ ТОВА СЪБИТИЕ. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО АФЕРА УСЛОЖЛИВО И ГУЗНО МЪЛЧИ. ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ, 19 мин.?

  • 002 Anonimen 09.09.2019 14:48

    На 9 септември властници, соросоиди и позитановци съскат злобно, а народът мечтае за нов 9 септември и нов Народен съд.

  • 001 Стефан Северин 09.09.2019 14:47

    Защо Б.Б. бяга от празниците на народа? Неговата суета няма граници, неговата самовлюбеност е патологична. Той не може да е на място, където да не е номер едно, да не му се кланят и хвалят. Жаби има в гърлото си и не може да ги преглътне като гледа как на президента му отдават почести, рапортуват, как Радев говори смислено, умно и точно. Точно неща, дето нашият случайник във властта не ги умее. Нарцисизмът при този гамен от Банкя е пагубен. Не за него, не ми пука, но за държавата, която с простащина управлява еднолично. До гуша ни дойде от неговите нагли лъжи, от тупането в гърди, от самоизтъкването. Бях писал преди време, но пак ще повторя: ако му се прави паметник, трябва да е пълен ръст , с вирната глава и на постамента да пише с големи букви АЗ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион