По-рано стана ясно, че от делегацията е отпаднал министърът на отбраната Тодор Тагарев. Вероятно причината за това е отказът на Пентагона да приеме българския министър на отбраната поради незаинтересованост от среща с него.

Свързани новини

05.02.2024 09:23

Премиерът Николай Денков няма да лети за САЩ

Видян 1852 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Николай Денков няма да лети за САЩ, съобщиха от Министерски съвет. Оттам обясниха, че предстои друга важна командировка на премиера през седмицата, за която ще дадат информация на по-късен етап. Съобщено бе още, че министрите, които ще пътуват за САЩ, няма да летят в правителствения самолет.

Засега съобщение за командировка в САЩ има единствено от икономическото министерство. В него се казва, че министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и неговият заместник Николай Павлов заминават на работно посещение в Съединените американски щати утре.

От министерството посочват и програмата на двамата министри - в столицата Вашингтон те ще проведат срещи с представители на Групата на Световната банка, Търговска камара на САЩ, както и с представители на международни корпорации в сферата на автомобилната индустрия, логистиката, високите технологии и производството на системи за съхранение на енергия. Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес в областта на икономиката и инвестициите.

По-рано стана ясно, че от делегацията е отпаднал министърът на отбраната Тодор Тагарев, както Епицентър.БГ вече писа. Вероятно причината за това е отказът на Пентагона да приеме българския министър на отбраната поради незаинтересованост от среща с него.

Присъствието на Тагарев, който до вчера бе в списъка, бе остро разкритикувано от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който попита какво ще прави Тагарев в САЩ, след като преди седвица се върна отттам.

Администрацията на Белия дом е затворила вратите си пред правителството на Николай Денков. Не само президентът на САЩ Байдън, но и Пентагонът е отказал среща на българския премиер Николай Денков и водената от него делегация.

Отказани са срещи и в Министерство на икономиката, въпреки че в делегацията са включени и министърът на енергетиката Румен Радев, и министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Това става ясно от писмо на администрацията на Министерския съвет до българския посланик в САЩ Георги Панайотов, за което Епицентър.бг научи.

В писмото са посочени както пълния състав на делегацията, така и срещите, които тя ще има, заедно с това и кой стои зад организацията на посещението.

"Това е делегацията за организираното от лобистката компания посещение на Денков. Отказали са срещи в Белия дом и нямат още потвърдени срещи в Държавния департамент.

Има срещи с 3 тинк-танка, лекция в университет, среща с общността.
Министерство на енергетиката, Пентагона са отказали всякакви срещи", пишат от Дондуков 1 до българското посолство в САЩ.

От екипа на Денков уведомяват посланик Панайотов,че министър-председателят на Република България Н. Пр. акад. Николай Денков ще посети САЩ, гр. Вашингтон от 5 -9 февруари 2024 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,