Денков имаше предвид задържаният и обвинен за нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора - Георги Николаев.

Свързани новини

07.08.2023 12:13

Премиерът Денков иска защита на националните символи

Видян 2347 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Николай Денков одобри идеята за създаване на закон за закрила на българските национални символи, за да не се ползват за пропаганда. Премиерът отговаряше на въпроси на живо във Facebook, като бе попитан ще се създаде ли такъв закон. Той отвърна: "Това е много добра идея. През последните дни се появи снимка на младежа с надписа Свобода или смърт – този девиз е възникнал от нашите възрожденци, които са говорели за собствената си свобода и за собствената си смърт. А тук цялата мрачна ирония е, че този насилник всъщност говори за смъртта и за свободата на неговите потенциални жертви. Това е пълно извращение на идеята за възрожденските символи". Денков имаше предвид задържаният и обвинен за нападението над 18-годишното момиче в Стара Загора - Георги Николаев.

"Често се ползват национални символи за прокарване на фашистки, националистични идеи – това е злоупотреба. Трябва да се помисли внимателно къде е границата. Това са нашите символи, ние сме българи с тези символи. Но нашите експерти трябва да кажат - след тази граница вече е злоупотреба. Благодаря за идеята", каза Денков, след като му бе зададен такъв въпрос от граждани.

"Не може да забраним на някого да се татуира, но можем да кажем, че това всъщност е неприемливо от гледна точка на идеите на Възраждането, на българщината, на това, което е довело до нашата свобода. Свобода или смърт - това не е татуировката на ръката, а готовността да отидеш и ти самият да умреш за свободата", заяви премиерът.


 Бъдещето на Паметника на Съветската армия


Той бе попитан и за преместването на Паметника на Съветската армия, след като Министерски съвет развърза ръцете на областния управител да действа по въпроса съгласно решението на Столичния общински съвет.

"Има решение на СОС – това е съветът, който представлява софиянци. С ясно мнозинство се казва, че паметникът трябва да бъде премахнат. Дали да се появят на негово място скулпторни композиции на Симеон, Княз Борис I, Аспарух, това може да се обсъжда. Или пък площадка за гражданите на София. Това е въпрос, който СОС ще решава. Това, което ние направихме, е да прехвърлим собствеността и оттам нататък областният управител да следва решението на СОС", обясни Николай Денков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.08.2023 15:16

    вижте му фейса, от сто поста 98 му искат оставката и тукашните соросоидчета се мъчат да прикриват истината, той пък се мъчи да подражава на Путин, горкият пишман академик

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката