Свързани новини

17.02.2020 11:05

Премиерът да не ми дава акъл: Гешев

Видян 1882 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
„В дребни, ниски политически игрички прокуратурата няма да участва”, обяви главният прокурор Иван Гешев в Чирпан, където се проведе спецакция срещу битовата престъпност в страната. Той заяви пред БНТ и Нова ТВ, че не иска акъл от политиците и изрази недоволството си, че всички ключови фигури в държавата се опитват да дават съвети за работата на държавното обвинение.


 
"Много дават акъл. Президентът дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов дава акъл кого да мачкаме и кого не, Нинова, Каракачанов говори за политическо убийство, бизнесмени - Божков дава акъл, Домусчиев дава акъл, кой да размажем и кой не разни социално слаби консултанти като Ковачки и те дават акъл”, изброи възмутено Гешев. „Вместо да си правят вятър с устата, да си свършат работата, за която са избрани", призова той. „Прокуратурата си върши работата, а те да не дават акъл на прокуратурата - тя е независима институция”, подчерта Гешев.
„Въпросът с наказателната отговорност - трябва и политиците да си поемат отговорност и да поемат необходимите законодателни изменения. След като политическите партии казват, че подкрепят Гешев - аз не искам да подкрепят Гешев, искам да подкрепят българските граждани, които искат справедливост, така че да си заработят парите”, посочи обвинител №1.
Главният прокурор отново призова политиците да променят Конституцията, за да отпадне давността, която в момента пречи да бъдат разследвани сделките по приватизацията. „Прокуратурата знае какво трябва да се свърши и е твърдо решена да го свърши”, закани се Гешев.

„Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и откровени крадци“, посочи главният прокурор. Като мотив за подобно опълчение той визира обявената ревизия на приватизацията у нас.  По отношение на предстоящото разследване Гешев обясни: „За нас по-важно е да има наказателна отговорност за хората, които откраднаха залъка от устата на българските граждани“. 

Сред онези, които се очаква да бъдат подхванати от проверката бе споменат от него Кирил Домусчиев, който трябва да плати 52 млн. лв. неустойка по договора за приватизация на Параходство Български морски флот (БМФ). Припомняме, че бизнесменът  беше подхванат от Агенцията за приватизация, която неотдавна се трансформира в Агенция за публичните предприятия и контрол с иск пред Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата (БТТП) за неизпълнение на разписания по договор средногодишен общ тонаж на корабите за целия 10-годишен следприватизационен период.
„Тези крадци да бъдат изправени пред съда и да ходят в затвора“, призова Гешев и визира интервюто на Стив Ханке, който определи приватизацията ни като порочна. Гешев пък я нарече „бандитска”.
На въпрос дали Васил Божков е на свобода, той отговори: „Нямам официално информация дали Божков е задържан в ОАЕ. За нас изненадващо е, че е задържан. Няма практика да се задържат милиардери“.

„Това не влияе по никакъв начин на екстрадицията. Ще искаме да бъде върнат в България, за да бъде изправен пред съд като всички останали – Баневи, Арабаджиеви и т.н.“, каза още  Гешев. 














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Стефан Стефанов: 17.02.2020 15:00

    Гледам го сега главният прокурор и се чудя дали да му дам поле за изява? Много го харесвам и ще му дам подсказка. През 2012 г. в Пловдивския съд имаше едно много интересно дело. По делото имаше едно СРС, в което се говореше за един високопоставен пловдивски магистрат, който бе поискал шестцифренна сума за да оправи едно дело. Магистратът бе описан като *пълен, с очила*, а и името му се споменаваше. Прокурорът по делото потвърди пред съда, че се чуват имена и шестцифрени суми и каза , че се касае за *ОПГ*, така е записано в протоколът. Съдът веднага засекрети делото без да постанови това в протокола. По – интересно беше едно ВДС. На видео файл се виждаше как високопоставеният магистрат си иска сумата от един осъден на тринадест години затвор. Файлът беше правен в някакъв ресторант. Виждаха се осъденият, баща му и магистратът. Когато делото стигна до ВКС съдиите Мавров и Имова разпоредиха доказателствата по делото да бъдат унищожени. А дано, ама надали. Чудя се сега каква ще стане ако някой вземе та изпрати *унищожените доказателства* на президента или руският посланник ?

  • 001 Anonimen 17.02.2020 11:48

    А,какво искате САМО ЗАПОВЕДИ ли? Що не се ЗАХВАНЕТЕ с "Ало Ваньо..!? ,за да Ви ПОВЯРВАМЕ г-н Гешев?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни