Свързани новини

02.03.2021 15:08

Премахваме всички гишета в администрацията: Манолова

Видян 1807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премахване на всички гишета в администрацията е сред заложените законодателни промени на „Изправи се.БГ“. Електронизацията на администрацията би намалила възможностите за корупция.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на онлайн среща с Българската стартъп асоциация BESCO.


Относно данъчното законодателство „Изправи се.БГ“ настоява да отпадне 10 % данък върху доходите до 650 лв., допълни тя.


Манолова подчерта, че в следващия парламент „Изправи се.БГ“ ще предприеме незабавни действия за закриване на държавни дружества, в които се изливат средства, като държавния ВиК-холдинг, „Автомагистрали“, ДКК, „Монтажи“, Държавното предприятие за управление на язовирите. Над 6 млрд. лв. публични пари са излети в тези предприятия, заяви тя.


Между 8 и 10 млрд. лв. потъват заради корупция. Във връзка с това е задължителна електронната свързаност на ведомствата, допълни Манолова. Въвеждането на електронното управление по модела на Естония е задължително, добави икономистът Бисер Манолов.


За събираемостта на данъците и спирането на корупцията е ключово да се опростят условията в обществените поръчки – цена, срокове, доказателства, че фирмата може да изпълни поръчката. В Столичната община и кламер не може да се купи и достави, ако уговорката не е с правилните лица, допълни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак